MİZAH (Karikatür,Fıkra ve Komik olan herşey)

Benim gördüğüm ve Hoşuma gidenler burda... Sizlerde beğenirsiniz umarım...

FİKİR KENTİ "nden...

13 Aralık 2007 Perşembe

Erkeklerin Ağzından Yemek Tarifleri

1-Domatesli Biberli Yumurta

Büyükçe bir tavaya yağ domates ve biber koyup
bir sigara yakıyoruz. Sigaranın külü yere
düşmek üzereyse yumurtaları eklemenin zamanı
gelmiş demektir. Yumurtaları kırıp sigaramızı
bitiriyoruz. Pişmiştir herhalde. Ocağın altını
kapatıyoruz.


2-Biberli Domatesli Yumurta:

Her gün domatesli biberli yumurta yemekten
sıkıldığımızda yapabileceğimiz bu enfes
yemek tıpkı biberli yumurtalı domates gibi
pişiriliyor.


3-Makarna:

Bir tencere dolusu sıcak suya makarna
poşetini boşaltıp maç izlemeye başlıyoruz. İlk
yarının ortalarına doğru kalkıp altını kapatıyoruz.
Tencerenin içinden seçtiğimiz makarnayı fayansa
fırlatıyoruz.Yapışırsa pişmiş demektir.
Devre arasında hala içinde su kaldıysa tencerenin
kapağını kapatıp lavabodaki en kirli tabağın
üzerine doğru döküyoruz (o zaman hem tabak
temizleniyor hem de makarnalar çatalla yenebiliyor).
Üzerine ketcap sıkıp yiyiyoruz.
Not: Fayansa fırlattığınız makarnayı bir ara oradan
alın. Sayıca fazlalaştıklarında bazen hangisini
fırlattığınız karışıyor.


4-Tuzlu Makarna:

Yapılışı aynı makarnaya benziyor. Tek farkı bu
kez makarnaları suya atmadan önce tuz koymayı
akıl ediyoruz .. Öyle daha güzel oluyor.


5-Pilav:

Pilav aslnda basit bir yemek değil. Aranan kriterler
var. Tuzlu yumuşak ve tane tane olması gerekiyor.
Sonuncusu kolay. Pirinçleri tektek pişirdiğinizde
tane tane oluyorlar ama uzun sürüyor. Maharet
hepsini bir arada pişirebilmekte; ama çok da
sorun etmeyin. Nasıl olsa icine yoğurt koyup
bulamaç haline getirdiğimizde hepsi birbirine
yapışıyor. Kısaca yağ koyup üzerine pirinç
ekliyorsunuz. Sonra da su ve tuz koyup
pişiriyorsunuz.Hem bunu süzmeye de gerek yok.


6-Patates Kızartması:

En kolay işlerden biri. Patatesleri soyup parmak
gibi kesiyorsunuz ve kızgın yağa atıyorsunuz.Tek
yapmanız gereken altını zamanında kapatmanız.
Yoksa tencere alev alabiliyor. Bu yüzden sadece TV'de
pembe dizi izlerken yapın. Bir de diğer yemeklerin
aksine bunu tencereden yiyemiyoruz. Mutlaka tabağa
koymak gerekiyor. Onun dışında çok kolay.


ORTA ZORLUKTAKİ YEMEKLER

7-Hazır Pizza:

Pizzamızı fırınımıza atıp pişmesini bekliyoruz
daha sonra fırından çıkarıp yanık yerlerini
bıçakla kazıyoruz. Dikkat edilmesi gereken tek
şey kazırken üzerindeki malzemeleri mutfak
tezgahına yapıştırmamak.


8-Hazır Köfte

Bu da nispeten zor bir yemek. Bir miktar sıvı
yağı teflon tavaya koyup köfteleri içine
diziyoruz.Köfteler tavayla aynı renk olmadan
altını kapatmak gerekiyor. O yüzden
başında beklemek lazım.


ZOR YEMEKLER

9-Konserve Türlü:

Bir miktar yağ ve salçayı tencereye koyup konservenin
içindekileri döküp üzerine su koyuyoruz. Pişmesi
çok uzun sürüyor. O sebeple başında beklemiyoruz.
Gidip TV izliyoruz. Her seferinde yandıkları
için henüz tadına bakamadım ama konservenin
üzerindeki resme bakılırsa güzel bir şeye benziyor.


10-Tavuk:

Yapılışı makarna gibi. Sıcak suyun içine
atıyoruz arada pişip pişmediğine bakmak
için hayvanın kaba etine çatal saplıyoruz.
Bu yemek piştikten bir iki gün sonra üzeri
jelibon gibi oluyor. Bu yüzden pişirirken
isteğe bağlı olarak bolca toz şeker eklenebilir.


ULTRA ZOR YEMEKLER

11-Kıymalı Bamya Konserve

Türlüye benziyor ama içine daha önceden kavrulmuş
kıyma konulmalı. Kıyma kavurmak çok zor ve zahmetli
bir iş. Bu yüzden makarna pişirmeyi öneriyorum.


PÜF NOKTALAR

• Yemekleri daima tencerenin içinden yiyin.
Böylelikle tabak kirletmemiş olursunuz.

• Asla sade pilav yapmayın. Domatesli pilav
yaptığınızda birşeye benzemese bile renginden
anlaşılmaz.

• Mutlaka soğanlı bir yemek yapacaksanız asla
soğana dokunmayın. Özellikle rendelediğinizde
elleriniz çok kötü kokuyor. Bunun yerine soğana
ekmek tahtasıyla beş altı kez vurmayı deneyin,
aynı işi görür.

• Patates kızartacaksanız soyduğunuz patatesleri
asla yıkamayın. Kızgın yağa attığınızda çok kötü
patlıyorlar.

• Yemekler asla kendi başlarına hareket etmezler.
Şayet geçen ay yaptığınız tavuk kendi kendine
kımıldamaya başladıysa kurtlanmış demektir.
Sakin yemeyin.

• Sebzeleri pişirdikçe vitamin değerleri düşer.
Mümkün olduğunca çiğ tüketin.

• Karpuz tabağa koyulması fuzuli bir meyvedir.
İkiye ayıkıp ortasından kaşıkla yiyebilirsiniz.

• Tencere kapağı en mükemmel tabaktır.

• Buzdolabının sebzelik olarak adlandırılan
kısmı yemeyi düşünmediğiniz şeylerin saklanması
için idealdir. Bu bölüme konan şeyler nasıl olsa
bir süre sonra unutulur.

• Sebzeliğin kapağını sıkı kapatırsanız çürüyen
şeylerin kokusu dolaba daha az yayılır.

• Spagetti paketini açmak için paketi ortasından
sıkıca kavrayın ve altını tüm gücünüzle fayansa vurun.
Paketin üst tarafı yırtılacaktır. Belki bu işlem
sırasında makarna unufak olabilir ama risk almaya değer.
Özellikle misafirlerin yanında yaparsanız tavsiye
ediyorum. Öyle daha güzel, bu size çok maço bir
hava verir.

• Sagda solda kulağıma çalınıyordu. Mutfak robotu
denen birşey varmış. Birden içimi bir heyecan kapladı.
Ulan madem bu işin robotu var ben niye koşturuyorum
yıllardır diye sinirlendim. Hemen gidip aldım bi tane.
Eve gelip kutusundan çıkardığımda itiraf etmeliyim ki
hayal kırıklığına uğradım biraz. Ben açıkçası UFO
gibi birey bekliyordum, bu bildiğimiz tencerenin
plastiği. İçindede vantilatör gibi bişey var. Bununla
birlikte bi ton plastik zımbırtı daha çıktı içinden
ama bir işe yarayacaklarını sanmıyorum. Neyse fişini
taktim denemek için bi tane soğan attım içine.
Bakalım ne yapacak diye bekledim. Kabuklarını
bile soyamadı eşoğlueşek. Paramparça etti bıraktı.
Sinirlendim attım bi kenara yazdan beri duruyo orda.
Bir ara yıkayıp o vantilator gibi olan şeyi
bilgisayarıma takmayı düşünüyorum. Belki fan olarak
iş görür. Onun dışında tamamen para tuzağı.

Hiç yorum yok: